Ria Hörter
Verbonden aan diverse kynologische tijdschriften Publiciste kynologische artikelen, o.a. over rashonden en hun historie, verslaglegging tentoonstellingen, vertalingen uit het Engels en Duits in het Nederlands en vice versa Aangesloten bij de World Dog Press Association Fotografie van rashonden Keurmeester voor Welsh Springer Spaniels (A-lijst Engelse rasvereniging en onder de regels van de Engelse Kennel Club Fokker van tientallen showkampioenen in binnen- en buitenland 1977-2002 ('van Snellestein' en 'of Rowan's Residence')

Gouden Erespeld van de Nederlandse

Kynologie

Op 12 april 2014 werd Ria Hörter, namens de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, door vice-voorzitter John Wauben onderscheiden met de toekenning van de "Gouden Erespeld van de Nederlandse Kynologie". Gold Emblem of Honour On April 12, 2014, Ria Hörter was awarded the "Dutch Cynology Gold Emblem of Honour". The award was presented by John Wauben, Vice-Chairman of the Dutch Kennel Club.
Ria Hörter
Welkom op de website van
Belangstelling voor een artikel om in uw clubblad te publiceren?   Mail voor de voorwaarden naar: horter@tiscali.nl
Updates
Artikelen
Welsh Springer met eend - Norfini
Spaniel pups - Maud Earl
© copyright Ria Hörter 2016 - Do not use or reproduce anything without written permission. This website was first launched in 2007. Pride Webdesign - Ruut Tilstra
Engels
Laatste Update: 13-10-2023
Adres: "De Korenburgh" Aarweg 3.01 8071 WW Nunspeet Netherlands Tel: 0031-0341-250507 Email: horter@tiscali.nl

Ria Hörter

Finaliste in de “2009 Annual Writing Competition” van de “Dog Writers Association of America”. Genomineerd voor de serie “Meesterwerk” o.a. verschenen in “Dogs of Canada”.
Van eigen bodem
Schrijfster en publiciste van Kynologische artikelen
Ria Hörter - Foto: Marinus Nijhoff
Nederlands
ONZE HOND is het grootste en belangrijkste hondentijdschrift dat elke maand in Nederland en België verschijnt. Een oplage van 30.000 exemplaren wordt elke maand verspreid onder abonnees en andere hondenliefhebbers. De artikelen zijn geschreven door de beste auteurs, specialisten in hun vakgebied. Bij voorbeeld de geschiedenis van stamboomhonden, hondententoonstellingen, werken met honden, gezondheid en ziektes, interviews, etc. Aan het einde van elk jaar verschijnt een dubbeldik Jaarboek.
De CANINE CHRONICLE is het grootste hondenmagazine van Amerika. Het verschijnt in een oplage van 15.000 exemplaren en wordt toegezonden aan alle keurmeesters van de Amerikaanse Kennel Clubs en alle all round keurmeesters in Canada, Mexico, Australië en Japan. Aan het einde van elk jaar verschijnt een vuistdik Jaarboek. Met het on line magazine heeft de Canine Chronicle meer dan 1.00.000 bezoekers per maand.
Page Up
DE WELSH SPRINGER is het clubblad van de Welsh Springer Spaniel Club in Nederland. Deze club werd opgericht in 1976 en werd in 1978 erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Het blad verschijnt 6 x per jaar op A4 formaat en wordt sinds 2010 gedrukt in full colour. Ria Hörter was in 1976 één van de oprichtsters van deze rasvereniging en heeft vanaf 1976 vrijwel aaneengesloten een functie in het bestuur bekleed, eerst als secretaris en later, tot 2010, als voorzitter. Nu is zij nog hoofdredacteur van DE WELSH SPRINGER en zij heeft vanaf 1976 honderden bijdragen in het clubblad geschreven. In 1996, 2001 en 2011 beschreef zij de historie van het ras in de speciale uitgaven van het clubblad.
new! new! new!