Spaniel pups - Maud Earl
© copyright Ria Hörter 2016 - Do not use or reproduce anything without written permission. This website was first launched in 2007. Pride Webdesign - Ruut Tilstra
Ria Hörter

Van de appel die niet ver van de boom valt …

Dog Writer and Contributing Editor of Dog Magazines

MOEDER EN DOCHTER ERICA EN MONIQUE BONS

Erica en haar dochter Monique bewegen zich elk op een andere plek in het kynologisch universum. Erica van fokker, exposant, bestuurder en keurmeester tot Monique, die sinds 1991 als gediplomeerd trimster werkzaam is. Al sinds haar kinderjaren trimt ze ruwharige honden en sinds 1997 mag ze zich ‘Westie specialist’ noemen. Daarnaast werkt ze met haar twee Portugese Waterhonden

VADER EN ZOON – EVERT EN EIMER WIELDRAAIJER

Evert is keurmeester van veel hondenrassen en liefhebber van Herdershonden en Molossers. Eimer is journalist en schrijft onder andere in ONZE HOND. Hij is een liefhebber van Golden Retrievers.
Page Up
1. Erica en Monique Bons 2. Jaap, Esther en Judith Hoeksema 3. Theo van der Horst en Chantal Kok-van der Horst 4. Aniie Huisman-Vos en Annemiek Morgans-Huisman 5. Victor en Dimitry van Raamsdonk 6. Riky Smits-van Grunsven en Rudy Smits 7. Regina en Faye Tromp 8. Evert en Eimer Wieldraaijer

VADER EN DOCHTER THEO VAN DER HORST EN CHANTAL

KOK-VAN DER HORST

Theo van der Horst en zijn dochter Chantal Kok-van der Horst zijn bekend in de wereld van Terriers, Engelse Bulldog en Weimaraner. Beiden zijn keurmeester en beoefenen hun hobby, de kynologie, met passie. Zonder daarbij de andere aspecten in het leven uit het oog te verliezen.  

JAAP, ESTHER EN JUDITH HOEKSEMA

In de provincie Drenthe fokt een vader met twee dochters een van de nationale hondenrassen: de Drentse Patrijshond. Jaap Hoeksema en zijn vrouw Froukje zijn de sturende krachten achter kennel fan ’t Suydevelt en dierenpension ’t Suydenvelt. Daarnaast is Jaap een gepassioneerd jager.
Mocht u geïnteresseerd zijn in het publiceren van één van deze artikelen, inclusief illustraties en foto's dan kunt u contact met mij opnemen. E-mail: horter@tiscali.nl Deze artikelen zijn beschikbaar in het Nederlands.

MOEDER EN DOCHTER - REGINA EN FAYE TROMP

Fokkers en exposanten van Afghaanse Windhonden (‘Popov’s). Regina Tromp is een bekende keurmeester van windhonden. Gaat Faye haar moeder opvolgen? Allebei exposanten van Afghaanse Windhonden.
Engels

ANNIE HUISMAN-VOS EN ANNEMIEK MORGANS-HUISMAN

Het voorbeeld van een moeder en een dochter die weliswaar hetzelfde ras fokken en exposeren maar voor het overige elk een eigen richting zijn uitgegaan. Aan de wereld van de Dalmatische Hond hebben Annie (‘van Huis Dalmatho’) en Annemiek (‘Gwynmor’) elk een belangrijke bijdrage geleverd. Niet alleen door fokken en exposeren, maar ook door importeren en besturen.

VADER EN ZOON – VICTOR EN DIMITRY VAN RAAMSDONK

Zowel Victor Alexander als Dimitry hebben een eigen kijk op rashondenfokkerij in het algemeen en die van de Franse Bulldog in het bijzonder. Een portret van vader en zoon en hun ‘de la Parure’ Franse Bulldoggen. Zeer kritisch zijn op je eigen honden en streng en hard selecteren in de fokkerij is hun devies.
In deze nieuwe rubriek maken we kennis met twee generaties bekende kynologen vader en zoon, moeder en dochter, vader en dochter of moeder en zoon. Zonen en dochters van bekende fokkers die in de voetsporen van hun ouders treden. Hoe gaan de oude en de jonge generatie met elkaar om? Hebben ze dezelfde kijk op honden? Hoe denken ze over de veranderingen in de kynologie? We zoeken dat uit en krijgen antwoorden op onze vragen… Geïllustreerd met oudere en nieuwe foto’s, onder andere van Hannie Warendorf.
Nederlands